✅ چرا امام حسین (ع) خانواده خود را همراه خود به کربلا برد؟
✍️ پاسخ: پژوهشگران اسلامی؛ انگیزههای مختلفی برای به همراه داشتن زنان و کودکان بیان کردهاند؛ مانند:
1️⃣ پذیرش مصلحت و اراده الهی؛ یعنی مصلحت خدا این بود که امام حسین (ع) و یارانش شهید، و خانوادهاش اسیر باشند؛ یعنى رضاى حق تعالی در این مصلحت بود و چنین مصلحت؛ یعنى جهت کمال فرد و بشریّت.
2️⃣ انگیزه مذهبی؛ یعنی از آنجا که محتوای قیام امام حسین (ع)، مذهبی و مقدس است، آوردن خانواده به همراه خود، از نظر آثار مذهبی، بسیار سودمند و مؤثر بود؛ زیرا عرفان و محبتی که در دل اهلبیت امام (ع)، نسبت به خداوند بود، برای همراهانِ دیگر امام، بسیار درسآموز و کارگشا بود.
3️⃣ انگیزه امنیتی؛ امام (ع) در مدینه خانه امنی سراغ نداشت تا خانوادهاش را به آنجا بفرستد و هیچکس هم پیشنهاد نکرد که من از خاندانت حمایت میکنم؛ لذا امام (ع) نگران اسیر شدن خانواده خود در حال حیاتش بود؛ زیرا احتمال قوی وجود داشت که مأموران یزید، خانواده امام را در همان مدینه، دستگیر کرده و به گروگان درآورند.
آیت اللّه العظمی بهجت، درباره #زیارت_عاشورا میفرمود:
«مضمون زیارت عاشورا گواه و روشن کننده عظمت آن است. در سندها آمده است که زیارت عاشورا از حدیثهای قُدسی است. برای همین، با وجود فراوانی کارهای علمی موجود نزد علما و اساتیدمان، آنان همیشه مراقب خواندن زیارت عاشورا بودند. مرحوم آیت اللّه شیخ محمدحسین اصفهانی از خداوند متعالی میخواست کلمات پایانی عمرش، زیارت عاشورا باشد و پس از آن به سوی باری تعالی بشتابد؛ خداوند نیز دعای وی را اجابت کرد و پس از اتمام خواندن زیارت عاشورا روحش به ملکوت اعلی شتافت و قرین رحمت گردید».
«چله عاشورا تا اربعین حسینی»
———————————
انتهى القارئ
ورفعت الكراسي
وهمت الناس بالخروج مسرعة والحسينية باتت خالية
والشوارع ايضا!
انتهى يوم العاشر من محرم
فخلعت العالم السواد
أخليت الحسينيات
هدأت صدور اللاطمين
وحسينٌ هناك بلا غسلٍ ولا كفن
زينب مفجوعة والعيال بلا معين
لا ترحلو…
قد بدأت حكاية زينب…
لا ترحلو فاليوم قد بدأ العزاء…
لا تخلعوا السّواد…
إنتهى العاشر للحسين وبدأت حكاية زينب
⚜️ترجمه⚜️
مداح تمام کرد…..
صندلی ها بلند شدن
مردم می خواستند به سرعت حرکت کنند و حسینیه خالی شد….
و همچنین خیابان ها!
دهم محرم به پایان رسید
دنیا رخت سیاه را کنار زدن
حسینیه ها خالی شد
از سینه زدن آرام شدن
امام حسین بدون غسل و کفن در آنجاست
صندلی ها بلند می شوند
مردم می خواستند به سرعت حرکت کنند و حسینیه اکنون خالی است
و همچنین خیابان ها!
در دهم محرم به پایان می رسد
سیاهی دنیا را کنار زدم
حسینیه را تخلیه کردم
سینه های دزد آرام شده است
حسین بدون شستن و کفن در آنجا بود….!!!
زینب دلش شکسته و بچه ها هیچ کمکی ندارند
نروید…..
داستان زینب شروع شد…
تشیع شروع شد…..
رنگ مشکی را کنار نگذارید
دهم حسینی به پایان رسید و داستان زینب آغاز شد.د!!!!!!
زینب دلش شکسته و بچه ها هیچ کمکی ندارند
نرو…
داستان زینب شروع شد…
نرو، امروز تشییع شروع شد…
رنگ مشکی را……
دهم حسینی به پایان رسید و داستان زینب آغاز شد.
تقول بعض الروايات ٲن الامام الحسين(ع) في ليلة العاشر من محرم کان يجمع الشوك ( حسك السعدان) من حول الخيام بيديه حتـۍ لاتتٲذﯼ ٲرجل الٲطفال عند ترويعهم بعد حرق الخيم ?
#لا_يوم_كيومك_يا_ابا_عبد_الله
در برخی از روایات آمده است که امام حسین علیه السلام در شب دهم محرم با دستان خود خارها را از اطراف خیمه ها جمع می کرد تا اینکه پای بچه ها پس از آتش زدن خیمه ها به وحشت افتادند زخمی نکند…….
یه سوال
مگه امام حسین (ع) در گودال به شهادت نرسیدن،پس باید محل دفن حضرت هم همون گودال باشه.اونایی که رفتن کربلا میدونن بین محل گودال و ضریح مطهرفاصله هست.چرا؟
تو کربلا یه عده اومدن گفتند نه،براین پیکر باید اسب تاخته شه.
این “باید"رو کی تعیین کرده بود؟(نقش یهود در حادثه کربلا)
تو گودال نمیشد اسب تاخت.پیکر مطهر رو از گودال بیرون کشیدند بردند یه محل صاف و هموار و ده اسب که بهشون نعل زده بودندبراین پیکر تاختند…
واین چهل نعل اسب به عنوان تبرک از پای اسبهاجدا میشه.
بعدها که در دوره قاعونی بغدادمیشه مرکز یهودیان، نواده های همین اشقیا این نعل اسبها رو با افتخار درخونه هاشون میزدند که ما از هموناییم
اینا بعدها کوچ کردند به شبه جزیره ایبری در اسپانیا و همین سنت رو هم باخودشون بردندو نعل اسب رو کردند نمادخوش شانسی…
حالا یه عده از مردم خودمونم نا اگاهانه نعل اسب رو به عنوان نماد خوش شانسی استفاده میکنند
?ایت الله جوادی آملی
تبرک جستن به نعل اسب از موهومات بعد از حادثه کربلاست.به این جهت که این اسبها نعوذ بالله بر آدمهای خارج از دین تاختند پس با ارزش میباشند.چنانچه برخی فرق اسلامی دهه اول ماه محرم را جشن میگیرند و متاسفانه فرهنگ ناشایست نعل اسب به میان مردم ما هم رواج یافته.
ابو ریحان بیرونی:
ستم هایی که بر حسین بن علی کردنددر هیچ ملتی با بدترین افراد نکردند.
او را با شمشیر ونیزه و سنگ باران از پای در اوردند سپس اسب بر بدنش تاختند…
بعضی از این اسبها به مصر رسید.بعضی مردم این نعل اسبها را کندند و برای تبرک بر در خانه های خود نصب کردندواین عمل در میان مردم مصر سنتی شد که بعد از ان هر کسی بالای در خانه خود نعل اسب نصب میکرد…
در تاریخ آمده : یزید (علیه لعنه) در عصر عاشورا بعد از به شهادت رساندن امام حسین (ع)و یارانش دستور داد اسب ها ( که نعل تازه شده بودند) را بر بدن شهدای کربلا تازاندند .
یزیدیان این روز را روز برکت و پیروزی نام نهادند که در زیارت عاشورا هم به آن اشاره می شود (…یوم تبرکت به بنوامیه و ….)و برای افتخار بر این پیروزی (قتل خاندان مطهر پیامبر )و رواج تفکر شیطانی خودنعل اسبهای خود را کندند و در سراسر شهر ها و کشورها گرداندند…شهر به شهر و کشور به کشور به نشانه ی پیروزی .
در شامات در عراق در قسطنطنیه در روم در ایران و در سراسر جهان مدرن 1400 سال قبل…
و این شد سبب آنکه در سرتاسر جهان از 1400 سال پیش تاکنون نعل اسب را نشانه ی برکت و شانس و پیروزی می دانند
اين خرافه به اروپا هم رسيد شايد این اعتقاد از اسپانیا به اروپا رسیده (اندلس قدیم)به اندلسی ها هم از امویان این اعتقادرسیدهامویان به عنوان تبرک نعل اسب نگه میداشتن اما اروپایی ها چون معنی تبرک رونمی دونستن میگفتن شانس میاره
حالا امویان این اعتقادو از کجا آورده بودن ؟
تو عاشورا بعداین که 10 تا اسب روی پیکر امام حسین (ع) تاختتند 40 تا نعل اسب ها رو به عنوان تبرک در آوردن و بین خودشون تقسیم کردند این نعل ها رو از خونه هاشون آویزون می کردنو بعد از مدتی به عنوان یک شی با ارزش به هم می فروختند ، تا اینکه تقلبی این نعلها هم اومد و کم کم آویزون بودن یه نعل تو خونه ها یه رسم شد..